Effects of enzymatic hydrolysis and ultrafiltration on physicochemical and functional properties of faba bean protein (Registro nro. 2366247)

Detalles MARC
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001 - CONTROL NUMBER
campo de control 69-2019
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
campo de control CL-ChUAC
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
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022 ## - INTERNATIONAL STANDARD SERIAL NUMBER
Número Internacional Normalizado para Publicaciones Seriadas 1943-3638
040 ## - CATALOGING SOURCE
Centro catalogador/agencia de origen CL-ChUAC
Lengua de catalogación spa
Centro/agencia transcriptor CL-ChUAC
041 ## - LANGUAGE CODE
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente eng
Código de lengua del sumario o resumen eng
Código de lengua de la tabla de contenido eng
245 10 - TITLE STATEMENT
Título Effects of enzymatic hydrolysis and ultrafiltration on physicochemical and functional properties of faba bean protein
Mención de responsabilidad, etc. Ewelina Eckert ; Jay Han ; Kevin Swallow ; Zhigang Tian ; Marcela Jarpa‐Parra ; Lingyun Chen
336 ## - CONTENT TYPE
Fuente rdacontent
Término de tipo de contenido text
Código de tipo de contenido txt
337 ## - MEDIA TYPE
Fuente rdamedia
Nombre/término del tipo de medio unmediated
Código del tipo de medio n
338 ## - CARRIER TYPE
Fuente rdacarrier
Nombre/término del tipo de soporte volume
Código del tipo de soporte nc
520 3# - SUMMARY, ETC.
Sumario, etc. Background and objectives Faba bean proteins isolates did not show sufficient functional properties for food applications due to poor solubility. Enzymatic treatments and ultrafiltration may improve solubility and functional properties of faba bean protein. The aim of the present work was to investigate the effect of different proteases (pepsin, trypsin, flavourzyme® 500 L, neutrase® 0.8 L), hydrolysis time and ultrafiltration technique on the physicochemical and functional characteristics of faba bean protein. Findings The protein solubility increased from 24.4% to 88.8% at pH 7 and 81.0% at pH 5 by pepsin hydrolysis (15 min). Their foaming capacity (FC) increased from 31.2% to 122.2% at pH 5 and 66.7% to 131.2% at pH 7 and the oil holding capacity (OHC) increased from 6.12 to 8.21 g/g by pepsin hydrolysis. Fraction I (Mw > 10 kDa) and II (Mw: 5–10 kDa) obtained after pepsin hydrolysis and ultrafiltration demonstrated further improved foaming and oil holding capacity and much improved emulsifying capacity. Conclusions Enzymatic hydrolysis and ultrafiltration provided a strategy to significantly improve faba bean protein solubility and functional properties. Significance and novelty Faba bean protein hydrolysates and ultrafiltration fractions are good sources of protein with excellent solubility and functionality.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada Enzymatic hydrolysis
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada Faba bean protein
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada Nutritive value
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada Physiochemical and functional properties
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada Ultrafiltration
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Nombre de persona Eckert, Ewelina
Término indicativo de función/relación coautor
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Nombre de persona Han, Jay
Término indicativo de función/relación coautor
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Nombre de persona Swallow, Kevin
Término indicativo de función/relación coautor
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Nombre de persona Tian, Zhigang
Término indicativo de función/relación coautor
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Nombre de persona Jarpa‐Parra, Marcela
Término indicativo de función/relación coautor
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Nombre de persona Chen, Lingyun
Término indicativo de función/relación coautor
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Lugar, editor y fecha de publicación Nueva York, Estados Unidos
Parte(s) relacionada(s) Volume 96, Issue 4 July/August 2019 Pages 725-741
Título Cereal Chemistry [artículo de revista]
856 41 - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Identificador Uniforme del Recurso http://bibliorepositorio.unach.cl/handle/BibUnACh/1728
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Fuente del sistema de clasificación o colocación Dewey Decimal Classification
Tipo de ítem Koha Artículo de Revista

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