Effects of enzymatic hydrolysis and ultrafiltration on physicochemical and functional properties of faba bean protein (Registro nro. 2366247)
[ vista simple ]
000 -LEADER | |
---|---|
campo de control de longitud fija | 02707nam a22003735a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
campo de control | 69-2019 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER | |
campo de control | CL-ChUAC |
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION | |
campo de control | 20210428142131.0 |
006 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--ADDITIONAL MATERIAL CHARACTERISTICS | |
campo de control de longitud fija | m o d | |
007 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED FIELD--GENERAL INFORMATION | |
campo de control de longitud fija | cr cn||||||||| |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
campo de control de longitud fija | 210428s2019 xxu|||||s|||| 000 ||eng d |
022 ## - INTERNATIONAL STANDARD SERIAL NUMBER | |
Número Internacional Normalizado para Publicaciones Seriadas | 1943-3638 |
040 ## - CATALOGING SOURCE | |
Centro catalogador/agencia de origen | CL-ChUAC |
Lengua de catalogación | spa |
Centro/agencia transcriptor | CL-ChUAC |
041 ## - LANGUAGE CODE | |
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente | eng |
Código de lengua del sumario o resumen | eng |
Código de lengua de la tabla de contenido | eng |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Título | Effects of enzymatic hydrolysis and ultrafiltration on physicochemical and functional properties of faba bean protein |
Mención de responsabilidad, etc. | Ewelina Eckert ; Jay Han ; Kevin Swallow ; Zhigang Tian ; Marcela Jarpa‐Parra ; Lingyun Chen |
336 ## - CONTENT TYPE | |
Fuente | rdacontent |
Término de tipo de contenido | text |
Código de tipo de contenido | txt |
337 ## - MEDIA TYPE | |
Fuente | rdamedia |
Nombre/término del tipo de medio | unmediated |
Código del tipo de medio | n |
338 ## - CARRIER TYPE | |
Fuente | rdacarrier |
Nombre/término del tipo de soporte | volume |
Código del tipo de soporte | nc |
520 3# - SUMMARY, ETC. | |
Sumario, etc. | Background and objectives Faba bean proteins isolates did not show sufficient functional properties for food applications due to poor solubility. Enzymatic treatments and ultrafiltration may improve solubility and functional properties of faba bean protein. The aim of the present work was to investigate the effect of different proteases (pepsin, trypsin, flavourzyme® 500 L, neutrase® 0.8 L), hydrolysis time and ultrafiltration technique on the physicochemical and functional characteristics of faba bean protein. Findings The protein solubility increased from 24.4% to 88.8% at pH 7 and 81.0% at pH 5 by pepsin hydrolysis (15 min). Their foaming capacity (FC) increased from 31.2% to 122.2% at pH 5 and 66.7% to 131.2% at pH 7 and the oil holding capacity (OHC) increased from 6.12 to 8.21 g/g by pepsin hydrolysis. Fraction I (Mw > 10 kDa) and II (Mw: 5–10 kDa) obtained after pepsin hydrolysis and ultrafiltration demonstrated further improved foaming and oil holding capacity and much improved emulsifying capacity. Conclusions Enzymatic hydrolysis and ultrafiltration provided a strategy to significantly improve faba bean protein solubility and functional properties. Significance and novelty Faba bean protein hydrolysates and ultrafiltration fractions are good sources of protein with excellent solubility and functionality. |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada | Enzymatic hydrolysis |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada | Faba bean protein |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada | Nutritive value |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada | Physiochemical and functional properties |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada | Ultrafiltration |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Eckert, Ewelina |
Término indicativo de función/relación | coautor |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Han, Jay |
Término indicativo de función/relación | coautor |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Swallow, Kevin |
Término indicativo de función/relación | coautor |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Tian, Zhigang |
Término indicativo de función/relación | coautor |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Jarpa‐Parra, Marcela |
Término indicativo de función/relación | coautor |
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Nombre de persona | Chen, Lingyun |
Término indicativo de función/relación | coautor |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Lugar, editor y fecha de publicación | Nueva York, Estados Unidos |
Parte(s) relacionada(s) | Volume 96, Issue 4 July/August 2019 Pages 725-741 |
Título | Cereal Chemistry [artículo de revista] |
856 41 - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS | |
Identificador Uniforme del Recurso | http://bibliorepositorio.unach.cl/handle/BibUnACh/1728 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Fuente del sistema de clasificación o colocación | Dewey Decimal Classification |
Tipo de ítem Koha | Artículo de Revista |
No hay ítems disponibles.